Warsztaty "Ajurweda od Kuchni" to intensywne trzy dni przy "garach".
Podczas szkolenia skupiam się przede wszystkim na praktyce, dlatego będzie Ci potrzebny fartuszek. To nie tylko słuchanie, gadanie i obserwacja, to także cebula w dłoń - Ty też ugotujesz coś dla pozostałych.
- Pierwszego dnia będzie trochę teorii i testów.
Wprowadzę Cię w podstawy ajuwedyjskiego odżywiania, obalę też kilka mitów na ten temat, pokazując, że dania ajurwedyjskie to nie tylko odpowiednia kompozycja składników, ale filozofia myślenia o jedzeniu.
- Drugiego dnia dowiesz się, dlaczego owsianka to nie jest najlepszy pomysł na pierwszy posiłek.
Nauczysz się przygotować zdrowe pożywne śniadania - także do pracy. Dzięki temu skończy się problem z podjadaniem i zachciankami na słodkie.
To będzie śniadaniowa sobota. Zgodnie z Ajurwedą to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, od niego wiele zależy.
Ajurweda nie zna granic, dlatego dania będą pochodziły z różnych stron świata.
- Trzeciego dnia wraz z pozostałymi kucharzami ugotujesz pełnowartościowy, wielodaniowy obiad. Przekonasz się, że nie trzeba siedzieć godzinami w kuchni by jedzenie było pyszne, ładnie wyglądało i dbało o Twoje zdrowie.
Wrócisz do domu nie tylko z pełnym brzuchem, ale z konkretami, z gotowymi przepisami i umiejętnościami, które z łatwością pozwolą Ci dokonać zmian w swojej kuchni.