Wróć

Wyjazdowe Warsztaty Gotowania "Ajurweda od Kuchni" - Wyjazdowe

Wyjazdowe Warsztaty "Ajurweda od Kuchni" to nie będą zwykłe warsztaty gotowania!

To nie będą tylko przepisy, nowe dania, chociaż wiadomo, że one też będą.

Chcę Cię zarazić miłością do "kuchcenia" i luzem w kuchni.

Gotowanie to tworzenie, a nie odtwarzanie, wierzę, że każdy może być w niej ARTYSTĄ.

Odczaruję więc Twoje przekonanie, że gotowanie ajurwedyjskie jest trudne, zdrowa kuchnia jest droga albo, że nie umiesz albo boisz się gotować.

Nauczę Cię jak gotować szybko, smacznie, zdrowo i po ajurwedysjku. 

 

 

Warsztaty wyjazdowe odbywają się w Agroturystyce Buchmila w Jemiołowie

Warsztaty "Ajurweda od Kuchni" to intensywne trzy dni przy "garach".

Podczas szkolenia skupiam się przede wszystkim na praktyce, dlatego będzie Ci potrzebny fartuszek. To nie tylko słuchanie, gadanie i obserwacja, to także cebula w dłoń - Ty też ugotujesz coś dla pozostałych.

  • Pierwszego dnia będzie trochę teorii i testów.

Wprowadzę Cię w podstawy ajuwedyjskiego odżywiania, obalę też kilka mitów na ten temat, pokazując, że dania ajurwedyjskie to nie tylko odpowiednia kompozycja składników, ale filozofia myślenia o jedzeniu.

 

  • Drugiego dnia dowiesz się, dlaczego owsianka to nie jest najlepszy pomysł na pierwszy posiłek.

Nauczysz się przygotować zdrowe pożywne śniadania - także do pracy. Dzięki temu skończy się problem z podjadaniem i zachciankami na słodkie.

To będzie śniadaniowa sobota. Zgodnie z Ajurwedą to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, od niego wiele zależy.

Ajurweda nie zna granic, dlatego dania będą pochodziły z różnych stron świata.

 

  • Trzeciego dnia wraz z pozostałymi kucharzami ugotujesz pełnowartościowy, wielodaniowy obiad. Przekonasz się, że nie trzeba siedzieć godzinami w kuchni by jedzenie było pyszne, ładnie wyglądało i dbało o Twoje zdrowie. 

Wrócisz do domu nie tylko z pełnym brzuchem, ale z konkretami, z gotowymi przepisami i umiejętnościami, które z łatwością pozwolą Ci dokonać zmian w swojej kuchni.

 

Co zyskasz?
Nauczysz się gotować i komponować posiłki zgodnie z zasadami Ajurwedy.
Zrozumiesz co to znaczy "zdrowe" jedzenie i będziesz wiedzieć jak je przygotować.
Poczujesz się pewnie w kuchni, przestaniesz się bać i uwierzysz, że Ty tez możesz zdrowo gotować.
Przekonasz się, że ajurwedyjskie gotowanie nie jest, ani skomplikowane, ani drogie i że ajurwedyjska kuchnia to nie wyłącznie kuchnia indyjska
I zaczniesz „Nowe Życie”
Jak wygląda program?
Spotykamy się w piątek o godzinie 13:00 w Agroturystyce Buchmila w Jemiołowie.
Zaczynamy od wspólnego obiadu, później odbędą się teoretyczno-praktyczne warsztaty z najważniejszych zagadnień dietetyki ajurwedyjskiej.
Codziennie rano 7:00 - poranny ajurwedyjski rozruch
8:30 - wegetariańskie śniadanie w formie bufetu 18:30 - kolacja w formie bufetu
Śniadaniowa sobota - cały dzień w kuchni z przerwą na obiad, jemy posiłki, które wspólnie przygotujemy.
Niedziela - dania obiadowe i kolacyjne
19:30 - piątek i sobota - wieczorki integracyjne
Wieczorem po zajęciach grupowych napijesz się złotego mleka, prosto od krowy.
Za dodatkowa opłatą możliwość korzystania z sauny i terapeutycznych masaży ajurwedyjskich - ilość miejsc ograniczona, konieczne zapisy..
Czasu wolnego brak :)
Kto mnie zna, ten wie, że uwielbiam prezenciki – będą więc małe upominki.
Co zapewniamy uczestnikom:
I wiele innych niespodzianek!
Zaloguj się lub zarejestruj